Män och könsherpes

 

Medicin och behandling mot herpes och könsherpes

 
När män drabbas av könsherpes placerar sig ofta blåsor och herpessår på penisen, inte sällan kring förhuden. Andra vanliga placeringar är pungen, runt anus och på skinkorna.

könsherpes män

Könsherpes underlivet män

Herpesutslag måste ha sin gång
Det finns inga botemedel mot en smitta av herpesvirus. Man är bärare av viruset livet ut. Med åren för de som har oturen att regelbundet utveckla herpesblåsor på könet ebbar sjukdomssymtomen ut. Första åren som smittad få man ofta blåsor ett flertal gånger per år, när man varit smittad i 5 år eller mer brukar man få ca 1-2 utbrott per år.

Herpessår kan vara smärtsamma och bästa behandling för att sår ska läka fort är att bära luftiga underkläder och hålla såren torra och rena. Om man väljer att samlag trots att man har herpessår kan man inte bara smitta sin partner utan även sprida såren på sitt eget kön och underliv.

Läkemedel
Det finns läkemedel särskilt framtagna mot herpes som förebygger utbrott samt minska effekten av dessa signifikant. För dig med svår könsherpes kan det vara intressant att fördjupa dig i hur dessa mediciner kan hjälpa dig.