Nyhet: Inte så allvarligt att ha genital herpes

När man väl smittats av genital herpes tycker man det är förfärligt och det känns för många ungefär såhär;
”Usch, nu bär jag på en obotlig könssjukdom och ingen kommer vilja vara min partner i framtiden”
Det enda som stämmer i påståendet ovan är att sjukdomen tyvärr är obotlig. Sanningen om resten är att du kommer leva ditt liv precis som vanligt framöver. Du kommer bli älskad och hitta sexpartners trots att du berättar för dem om din könsherpes.

Könsherpes tjejer

Deppa inte ut tänk på följande
De flesta som smittas får faktiskt inga symtom, någongån under hela deras liv. Tillhör du denna grupp lider du inte alls av att bära på könsherpesviruset. De andra smittade som får symtom kan trösta sig med följand:

  • Första utbrottet är nästan alltid värst, det blir inte värre framöver.
  • Med åren kommer utbrotten allt mer sällan och blir mildare. Många rapporterar om ett litet utbrott varannat år efter att man varit smittad mer än 10 år.
  • Smärtstillande medciner som tex Alvedon fungerar ofta mycket bra mot smärta från herpessår
  • Chansen är stor att många runt dig är smittade eller så känner nästan alla nån som har könsherpes. Sjukdomen är alltså känd av de flesta.
  • Fråga någon som haft könsherpes några år om de lider av det. De flesta säger att de inte tänker på det förutom de få perioder de har sår.
  • Om du upplever problemen som jobbiga finns det utmärkta mediciner som lindrar och hindrar utbrott av herpes (Valtrex). Detta kan tex vara lämligt under smekmånaden eller under semestern.