Hur berätta för partner om könsherpes?

Hur kan man berätta för sin nya partner om sin herpes i underlivet och hoppas att man inte överges?

För det första, Du måste berätta för din partner att du har genital herpes. Även om du inte begår något lagbrott genom att hålla det hemligt går det inte att bygga ett förhållande med en person som är så ohederlig och håller sådant hemligt för sin kärlekspartner, Om du väljer rätt tidpunkt och säger det på rätt sätt finns det en bra chans att saker kommer att fungera utan större problem.

Tänk på hur du vill att din partner ska ta nyheten om din könsherpes. Vill du att det verkar som ett stort problem? Självklart inte, så presentera det inte på det sättet. Om du säger ”Jag har hemska nyheter till dig” kommer din partner troligen att ta det som hemska nyheter. Var istället avslappnad, konkret och inte för dramatisk.

Könsherpes och sexlivet

Var beredd med fakta
Innan du berättar, lär dig allt du kan om genital herpes så att du är beredd att svara på alla frågor som din partner kan ha. Förklara också vad det betyder att ha det. Vissa personer får sår på sina könsorgan ibland, men merparten märker inte ens några symtom

Välj dina ord klokt
Du vill inte ladda diskussionen med negativa bilder. Även om genital herpes är en sjukdom och om du säger att du har den här ”sjukdomen” så kommer du framkalla negativa bilder hos din partner. Tänk på vilka ord du använder och säg ”herpes” istället för ”sjukdom”.

Med rätt inställning och om du är påläst och framför det hela odramatiskt bör detta avslöjande för din partner fungerar hur bra som helst, särskilt om ni är fästa vid varandra 😉